nowjobs_environment
14 juli 2022

HelloFresh en NOWJOBS: een perfecte match

Chauffeur bij HelloFresh via NOWJOBS

HelloFresh is flink gegroeid de afgelopen jaren en voortdurend op zoek naar enthousiaste medewerkers. Daarom zocht het bedrijf dat maaltijdboxen aan huis bezorgt een geschikte partner die flexibiliteit en kwaliteit biedt bij het vinden van de juiste medewerkers. Met NOWJOBS was er vanaf het eerste moment een goede klik, omdat de bedrijven veel gemeen hebben. Beide organisaties houden van moderne techniek, zijn constant in beweging en begrijpen wat de behoeftes van de nieuwe generatie zijn.  

Sinds september 2020 werkt HelloFresh samen met NOWJOBS. Het bestellen van maaltijdboxen werd razend populair, mede vanwege de sluiting van de horeca tijdens de coronaperiode, de uitbreiding van het assortiment en omdat meer mensen de voordelen van het concept tegenover traditioneel boodschappen doen zien. Zo'n enorme groei gaat gepaard met de groei van het personeel. Door de samenwerking met NOWJOBS krijgen zij de personeelsplanning rond. 

Start samenwerking  
De start van de samenwerking is eigenlijk wel een leuk verhaal vertelt Nick (Key Accountmanager bij NOWJOBS Nederland). Collega's van NOWJOBS zijn namelijk spontaan het terrein van HelloFresh Nieuwegein opgelopen om eens een kijkje te nemen bij het bedrijf. Gelukkig werden zij warm ontvangen en was er dus eigenlijk geen sprake van echt 'koude’ acquisitie. “We hadden daarbij geluk met de timing, want HelloFresh zat net in een transitiefase en ze stonden open voor ons concept” zegt Nick. Hij vervolgt: “Bovendien sluiten de wensen van HelloFresh ook echt aan bij wat wij te bieden hebben: flexibiliteit, snelheid en altijd en overal beschikbaar". Een tof begin dus van een mooie samenwerking. 

Type jobs 
Voordat bijverdieners aan de slag gaan bij HelloFresh, worden zij eerst gescreend en leggen daarna een rijtest af. Als de bijverdieners daarvoor slagen, plant HelloFresh de medewerkers zelf in op de verschillende locaties. De samenwerking is gestart met de inzet van chauffeurs, maar er zijn nog heel veel andere leuke jobs bij HelloFresh. De maaltijdboxen moeten immers vanaf de koeling in de hub in de busjes geladen worden en er worden strakke planningen en routes gemaakt. Bijverdieners kunnen aan de slag als chauffeur of laadreserve, maar ook doorgroeien tot laadcoördinator en medewerker pendeldienst. Er zijn zelfs bijverdieners die teamleider zijn op het kantoor.  

"Wat ontzettend gaaf is, is dat een bijverdiener onlangs een fase B contract kreeg aangeboden. De bijverdiener heeft 78 weken via NOWJOBS bij HelloFresh gewerkt en doet dit naast een kappersbaan" zegt Nick. “En binnenkort zijn er nog meer bijverdieners die zo'n contract aangeboden krijgen” vervolgt hij. Daarbij zijn er ook veel bijverdieners die flexibel werken voor HelloFresh, op basis van hun eigen beschikbaarheid.  

Pieken en dalen 
“HelloFresh merkt nu dat de zomerperiode wat rustiger wordt, omdat mensen de bezorging van de maaltijdboxen pauzeren tijdens hun vakantie” zegt Nick. Hij vervolgt: “NOWJOBS is daarin gelukkig flexibel, omdat bijverdieners in die periode bij een andere opdrachtgever kunnen werken als zij dit willen. Zo kunnen ze bijverdienen op één van de vele festivals of in de horeca deze zomer.”. 

Verwacht jij ook groei als werkgever de komende periode? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden?  

Neem contact met ons op!

account_circle

Marketing - 14 juli 2022